Datum

Vrijdag 31 januari 2020

 

Tijd

Inloop 08:30

Programma 09.00 tot 12.30 uur

 

Locatie

Stadion De Kuip

Maasgebouw

Van Zandvlietplein 1
3077 AA Rotterdam

CENT-R seminar

Gemeente Rotterdam en Lightwell lanceren op vrijdag 31 januari een pilot met drie CENT-R’s, een multifunctioneel en modulair systeem dat een platform  gaat bieden voor verschillende smart city toepassingen, laadsystemen en openbare verlichting in de stad. Hoe draagt de CENT-R als object in de buitenruimte bij aan de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en bewoners? Tijdens het CENT-R seminar dat op vrijdagochtend 31 januari plaatsvindt in de Rotterdamse Kuip, duiken we de diepte in.

CENT-R staat voor Connective Energy Network Tool – Rotterdam. De CENT-R kan uitgerust worden met allerlei smart city toepassingen en kan door het modulaire ontwerp continu worden aangepast aan behoeften en nieuwe toepassingen. Tijdens het seminar kijken we welke toekomstscenario’s denkbaar zijn dankzij de modulariteit van het ontwerp. Wat voor kansen en consequenties zijn er voor verschillende aanbieders van smart city toepassingen en het beheer van openbare verlichting? Hoe betrekken we de bewoners in dit proces? Hoe organiseer je dit alles als overheid? We bijten ons verder vast in thema’s zoals 5G, het elektrisch laden van de toekomst, de rol van de openbare verlichting, netbeheerders en de governance-aspecten van smart city toepassingen.

Globaal programma*

08.30 – 09.00 uur  inloop

09.00 – 09.30 uur  opening en keynote

09.30 – 11.15 uur  deelsessies

11.30 – 12.00 uur  panelgesprek en afsluiting

12.00 – 12.30 uur  lunch

13.00 – 15.00 uur  lancering pilot CENT-R in Reyeroord met netwerkmoment

Feestelijke lancering pilot met de CENT-R’s

Na afloop van het seminar in stadion De Kuip is er gelegenheid om op de pilotlocatie in Reyeroord de CENT-R’s te bewonderen en de officiële lancering met wethouder Barbara Kathmann bij te wonen.

Voor wie? 

Overheden, bedrijven, kennisinstellingen en overige vakgenoten die zich bezighouden met smart city vraagstukken en elektrische installaties in de buitenruimte.

Aanmelden en toegang

Deelname is gratis. Het aantal plekken is beperkt. De officiële uitnodiging met exact programma en sprekers volgt begin januari. Dan kunt u zich aanmelden.

Hopelijk tot ziens op vrijdag 31 januari!


Gemeente Rotterdam en Lightwell

* Wijzigingen voorbehouden